A kritika után nézzük meg eMagyarország történelmét. Komoly emberek mondhatják erre, hogy 'á ez csak egy hülye játék', de azért nem teljesen véletlen, hogy leközöljük. Vannak ugyanis fontos tanulságok ehazánk történelmében, amelyeket megszívlelhetünk. De tényleg. Az alábbi leírás nagy részét Quicksilver exelnökasszonynak köszönhetjük, ő bocsátotta a rendelkezésünkre, mi csak kiegészítettük.

Íme tehát eMagyarorszag történelme

-2007 december: Ilona,canon  megalapítja eMagyarországot és létrehozzák a Magyar Nemzeti Pártot és a Magyar Demokratikus Munka Pártot
-2007. január: első 'magyar' elnök. Sikkasztott az állampénzből 1000 goldot. Az adminok bannolták. Megkezdődnek a tárgyalások az arany visszaadásáról. Ez sosem történt meg.
-2008. februárjában a pápai Türr István gimnáziumban végzett Barbarossza Imre és osztály- illetve évfolyamtársai elfoglalják az MDMP-t. Hivatalos nyelvé válik a magyar. Korábban a sajtóban francia illetve angol nyelven jelentek meg cikkek (ezt Mixathhu mesélte...).
-bekövetkezik az első 'baby-boom'. A Türr István Gimnáziumban nagy népszerűségnek örvend a játék. eMagyarország lakossága egy hét alatt 100 főre nő
-2007 márciusában szépen lassan növekszik a magyar társadalom. Regisztrál eMagyarország jelenlegi legerősebb katonája, Tóth Tamás. Megtörténik a gazdaság első átszervezése, megreformálása. Maximalizálódik a termelés.
-Tóth Tamás átszervezi/megszervezi az első katonai csapatokat. A hadsereg első komolyabb reformja volt ez.
-2008. április 1.-én beindítják a háborús modult, eMagyarországon is megkezdődik a tervezgetés. Az ország első hivatalos háborúja eCsehország-eSzlovákia volt. eSzlovákia megtámadta eCsehországot, ezért magyar katonák utaztak a szlovákok megsegítésére. eSzlovákia megnyeri a háborút és elfoglalja eCsehországot.
-2008. májusa: lakossági felmérés eMagyarországon: a 450 játékosból 150 embernek van/volt köze a Türr István Gimnáziumhoz.
-2008 májusában megválasztják az első olyan magyar elnököt, akinek nincs köze a pápai gimnáziumhoz. Az utolsó Türr István Gimnáziumos elnök Rommel Erwin volt 2008 októberében.

Elnökök:
2008. február: Imre Barbarossza, Magyar Nemzeti Párt
2008. március: Imre Barbarossza, Magyar Nemzeti Párt
2008. április: Prinz Eugen, Magyarországi Demokratikus Munkáspárt
2008. május: Prinz Eugen, Magyarországi Demokratikus Munkáspárt

2008. május 14. - eMagyarország csatlakozik a Mediterrán Unió nevű katonai szervezethez, a PEACE GC elődszervezetéhez.

További pártok alakulnak meg: Magyar Reform Párt, Magyar Hazafiak Párt, Magyar Néppárt.

2008. június: President ArCrimson, Magyarországi Demokratikus Munkáspárt.

2008. júniusban eMagyarország megtámadja eCsehországot, illetve az az által korábban elfoglalt eszlovákiai területeket, és el is foglalja azokat – azonban a háború közben egyszer Budapest is cseh kézre kerül (amerikai közbeavatkozás miatt), és ettől kezdve Győr a főváros. A háború már a cseh régiókat fenyegeti, amikor a cseh elnök belpolitikai támadások hatására békét köt.

elnökök:
2008. július 2-23.: Haglee, MHP-PPL-CORVIN
2008. július 24. -augusztus 1.: Haglee, Corvin Párt

Itt egy érdekes törés van az elnökök sorában, aminek az oka a királyság kikiáltása, majd gyors vége.

Július 10. A Magyar Néppárt átalakul Polgári Platformmá.
Július 16. A MRP átalakul Corvin Párttá. Legfőbb céljuk Magyarország királysággá tétele.
Július 21. eMagyarország megválasztja hivatalos címerét és himnuszát. Megalakul eMagyarország IRC Chanel-je az #erep.
Július   23. Megkoronázzák eMagyarország első királyát, I. Kárpáthy Antalt. Felbomlik eMagyarország első koalíciós kormánya
Július 28. A kongresszus megszavazza a királyságot, eMagyarország az Erepublik első királysága.
Augusztus 7. eMagyarország államformája újra köztársaság.
Augusztus 11. Megalakul eMagyarország hatodik pártja, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A királyságról és a körülötte zajló belpolitikai viharokról Zoli cikke ad jó összefoglalást:

Ez egy tipikusan magyar történet. Lényegtelen elméleti dolgon késhegyre menő vita folyik, egymás hátbatámadásával, mintha a mai magyar közéletet látnánk.

   Augusztus 26. - eMagyarország belép a PEACE Global Community nevű katonai szövetségbe.
    Augusztus 27. - A Djozikeizmus létrejötte, szent könyvének megjelenése.
    Augusztus 28. - Az első világháború kitörése, eRománia megtámadja eMagyarországot.

Az első világháborúról a wiki jó leírást ad:

Ennek során eRománia (az akkori elnökkel, Alex Craciunnal) elfoglalta Kelet-eSzlovákiát, és eMagyarország 5 eredeti régióját, és csak a háborúmodul meghibásodása, és felfüggesztése mentette meg Győrt, azaz eMagyarország területi megszűnését. A háború, mivel még a bétában zajlott, igen sok játékos halálát okozta mindkét részről, akkoriban ez még lehetséges volt. A háborúmodult ekkor a V1 bevezetéséig, azaz szeptember végéig felfüggesztették az adminok.

Ebből a leírásból leginkább az derül ki, hogy a játék fejlesztői sem tesztelték le, hogy az adott szabályok hogyan működnek. Ez egyébként jellemző az egész játékra. A teszteletlenség, és bugok és egyéb kihasználható kiskapuk (a szabályok kreatív kihasználása) miatt a játék időnként játszhatatlanná vált. Tavasz elején éppen az erománok durciztak be, hogy emiatt vesztettek, a dologban csak az az érdekes, hogy általában ők voltak híresek arról, hogy kihasználják ezeket a bugokat és kiskapukat, pláne, hogy az adminok őket szokták támogatni (ők is románok, ez nem véletlen - persze mondjuk ebből nem kéne következnie a részrehajlásnak, de a jelek szerint ott így mennek a dolgok).
A háborúban a románoknak igazából nem volt nehéz dolguk, hiszen a lakosságuk állítólag majd hatszorosa volt a mienknek. A háború egyébként ennek ellenére nehezen volt mással magyaráható, mint azzal, hogy az ősellenséget legyőzzék, eMagyarországnak ugyanis nem volt olyan nyersanyaga, ami miatt érdemes lett volna elfoglalni. A magyarok megalázása egyébként a román megszállás során végig érezhető volt valamennyire, bár állami politika nem lett belőle.

Elnökök:
2008. augusztus: kroovy,  Polgári Platform
2008. szeptember: Rizsa,  Polgári Platform
2008. október: Rommel Erwin,  Magyar Hazafiak Pártja

Ekkor, a román megszállás alatt jönnek létre a kisebbségi magyar mozgalmak, amelyek aztán eMagyarország területi egységének helyreállásáig zajlanak különböző formákban. 2008 októbere a csonka eMagyarország küzdelme nyersanyagok nélkül, belpolitikai viszályokkal, sikertelen béketárgyalásokkal.

    Október 2. Megjelenik az MKKP új irányvonalát kihirdető cikk
    Október 7. Kormányválság. Lemond Rommel Erwin, eMagyarország miniszterelnöke, és Tóth Tamás gazdasági miniszter. Többen pipec007 távozását követelik megnyilatkozásainak stílusa miatt.
   Október 8. Lemond adam111 a pártelnöki posztjáról. Lemond pipec007, az egyik gazdasági miniszter. Az elnöki posztot Morreau tölti be. Szeged régió eléri addigi történelmének legnagyobb lakosságszámát, 40 főt.
    Október 11. Az MDMP kilép a koalícióból, az MHP kisebbségi kormányzásba kényszerül. Az MKKP-t a választások során elfoglalja egy csoport MHP-tag, TomorAndras vezetésével. Az MKKP alapítói és tagjai átlépnek a PPL-be. Az események hatására több lakó is elhagyja az országot, illetve jelzi, hogy el fogja hagyni, amint lehetősége lesz.


Elnökök:
  2008. november: Adam Zahovay,  Polgári Platform
  2008. december: Adam Zahovay,  Magyar Hazafiak Pártja

A következő két hónap, Adam Zahovay elnöksége a lassú felemelkedés időszaka, amikor is megpróbálták a szétesőfélben lévő országot újra talpraállítani; és a V1-re történő átállásé, ami igencsak megváltoztatta a gazdaság szerkezetét és a háborúkét is. Adam talán a legsikeresebb elnöke volt az eországnak, kár, hogy az index-generáció már nem ismerhette a munkásságát. Nem látványos volt, amit csinált, de abszolút szükséges ahhoz, hogy ami utána jött, az megvalósulhasson. Én 2008. november végén jöttem a játékba (Quicksilver), azaz a második kormányzását már láthattam.  Ekkor építették ki a nyersanyagforrások külföldi hálózatát magyar cégekkel, ami nélkül a gazdaság máig is csak vegetálni tudna.
Ekkor kezdődött meg a II. világháború, amelyben eMagyarország közvetlenül nem vett részt, csak MPP-ken keresztül; ez Dél-Amerikában kezdődött, de a fő része az eAtlantisz egyesült támadása volt eFranciaország ellen, majd az ország lassú visszafoglalása a PEACE által. Az erepen 'szokásos' módon ez sem lett konkrétan lezárva, azaz az akkor indult háborúk ma is élnek, és néha csata is van bennük (mint pl. eSzardínia legutóbb). Végül valószínűleg ennek az időszaknak köszönhető, hogy eMagyarország felkelt a padlóról. Úgyhogy van remény, tudunk mi összefogni, ha szükséges.

Elnök:
  2009. január: hekkat,  Magyar Hazafiak Pártja

Január, a tárgyalások hónapja eRomániával, a sokszor elkezdett, abbahagyott, újra felvetett béketárgyalásoké, amelyek során a kezdeti lehetetlen és megalázó feltételektől a már-már elfogadható békeajavaslatokig jutott el az ország – egy ponton körülbelül öt percre voltunk egy aláírástól, ami totálisan más irányba vihette volna az ország szekerét. De ehelyett a harcokat választottuk, és a soha le nem zárt háborút felélesztve, a PEACE kérésére ismét elkeztük blokkolni eRomániát, amely ekkor az északi hadszíntereken eOroszország ellen harcolt. Ekkor viszonylag sok játékos regisztrált, a blogoszférában megjelenő és a travianos toborzások hatására – nem egy baby-boom, de megszaporodott az ország lakossága. Én hekkat kormányában kezdtem a politikai karrieremet, mint külügyi államtitkár, majd külügyminiszter Adam távozása után. Ekkor kezdődtek el a Szegedért vívott csaták is, amelyek hamar igen sok rekordot döntöttek meg a háborús történelemkönyvekben, és egy szerencsés helyzet folytán ekkor szereztük vissza Székesfehérvár régiót is.

Elnök:
2009. február: Quicksilver,  KARD

Februárban is a tárgyalások voltak a fő motívum, hiszen eRomániában dsalageanu elnök nem titkoltan eÁzsia felé akart elindulni, és ehhez le akarta zárni a nyugati frontot, míg én is hajlottam volna erre, azzal, hogy eMagyarország távlati célja nyugat felé, eAusztrián keresztül eNémetországba vezessen; ezt az eAtlantiszos, de ugyanerre a célra (high grain) pályázó svédekkel és lengyelekkel együtt képzeltük el, amiről tárgyalások is folytak, de a lakosság és a pártok ellenállásán megbukott a terv. A PEACE sem akart békét kötni, hiszen ez a blokkolás feladásával járt volna, és bizony a békejavaslatok még mindig nem voltak elfogadhatóak számunkra sem. Így a csaták tovább folytatódtak, az új lakosság számára trainingnek, a győzelem reménye nélkül – bár néha azért felcsillant ez a remény, de valósággá sajnos ekkor még nem vált.

A német-osztrák egyesülésbe beszállva is egy ilyen tréninget terveztünk eBurgenlandban, ami végül is a németek hibájából maradt nálunk úgymond, hiszen ha nem siettetik annyira eAusztria bekebelezését, akkor idővel visszakapták volna – de ők nem bíztak bennünk, rá akartak kényszeríteni a visszaadásra, míg mi még a szerződés szerint még tréningeztünk volna ott. Ez az ügy a mai napig is ott van a két ország viszonyában, és a távlati tervek közül ezért még nem lett kivéve eNémetország megtámadása sem.

Úgyszintén februárban volt az első indexes cikk és a baby-boom, ami rövid idő alatt nagyhatalommá tette eMagyarországot, az addigi 3-4000 fős lakosságból előbb 8000, majd hamar 10.000 fölé szökött a lélekszámunk. Ez szinte azonnal diplomáciai tényezővé tett bennünket, amit akkor nem tudtunk teljesen és talán tökéletesen sem kezelni – de nem is voltunk rá felkészülve, és a körülményekhez képest szerintem nem vallottunk kudarcot.

Elnök:
  2009. március: Morreau,  Magyar Hazafiak Pártja

Morreau egységkormánya heves viták eredményeképen azért alakult meg, hogy megpróbáljuk egy, még az elnökségem alatt elindított terv keretében TO-zni eRomániát, és ehhez itthon egy jelöltet állítani, hogy a kiküldhető szavazatokat maximalizáljuk. Ez már a TO-s szárnypróbálgatásaink első nagy kísérlete volt, és noha nem sikerült, de mégis sikeres volt annyiban, hogy Smile64 második lett a választáson, és így a románok nem merték impeachelni dsalageanut, pedig ekkor már hevenyen szerették volna – de ez legyen az ő etörténelmük része.
Ekkor kezdődött el eRománia eázsiai hódítása, amit sokan a III. vh-nak tartanak, és amelynek során hatalmas csatákat vívtak az eszibériai nyersanyaglelőhelyek birtoklásáért előbb az oroszokkal, akiket PTO-val győztek le, majd eIndonéziával. Mindeközben mi szorgosan blokkoltuk őket, ahogy az szükséges volt, edzettük az index-generációt, és eközben sikeresen visszafoglaltuk Pécset, majd sokadszori próbálkozásra Szegedet is.
Még ez előtt történt meg a két ország vezetőinek első IRL találkozása is a sors fintora folytán szintén Szegeden, ami a játékban ekkor még román terület volt.

A gazdaság és a nyersanyagforrások kiépítése folytán ekkor százasával mentek magyarok eIndonéziába, ahol a mai napig igen aktív közösséget alkotnak; és úgyszintén már nyersanyagokkal rendelkező országokba, ahol szintúgy 'kedvelnek' minket emiatt.

Elnök:
2009. április: Feherlofia Koppany,  Magyar Hazafiak Pártja

2009. áprilisban történt meg az ország területi egységének a helyreállítása, Miskolc és Debrecen, majd Budapest elfoglalásával – és egyben a merre tovább kérdésével, hiszen eRománia eredeti régióit támadni az MPP-ket aktiválva őrültség lett volna, azaz elveszítettük a blokkolás előnyét – ez meg is látszott a román hódítások felgyorsulásán, különösen az északi eországokkal és eLengyelországgal történő területcserék miatt. Ezt aztán egy igen sikeres PTO-val akadályoztuk meg eNorvégiában, majd az adminok is léptek és megszüntették a régió-swap lehetőségét. Azonban a horvátok megtámadása, és az ezáltal aktivált lengyel háború újra képbe helyezett minket, valamint eUkrajna románok általi felszabadítása, és általunk történt PTO-ja, amivel már manőverezni tudtunk, megintcsak visszahozta azt a lehetőséget, hogy nem eredeti román régiókat támadva tudjuk őket blokkolni, és ezzel segíteni a visszaesőfélben lévő, folyamatosan régiókat vesztő indonézeknek.

eMagyarország ezen a ponton vált ténylegesen nagyhatalommá az eRepublikon. Ennek sok összetevője van, a legfontosabb mégis a lélekszám, két Index-cikknek köszönhetően ehazánk a legnépesebb 4 eország közé emelkedett, és ez együtt járt a katonai erőnk megnövekedésével is. Míg az előző időszak fő törekvése az volt, hogy megszabaduljunk az országunkat elnyomó erománoktól, ennek teljesülése után hetekig a hogyan tovább kérdése foglalkoztatta etársadalmunkat. Érdekes viták zajlottak, sokan a történelmi eMagyarország virtuális helyreállítását látták az elérendő célnak. Az eRepublik viszont nem erről szól, és a nacionalista-idealistáknak végül nem lett túl nagy beleszólásuk az eseményekbe. Ez egyébként is jellemzője eMagyarország utolsó pár hónapos történelmének, hogy a pragmatizmus győzedelmeskedik az idealista elképzelések felett: az emagyar közösséget alkotók többsége nem támogatta, és nem támogatja a szélsőségeket, és a valós élettel szemben itt vannak olyan emberek, akik vezetőként a közösségük érdekeit tartják szem előtt, és nem a sajátjukat. Ebben az a szép, hogy ez egy belső fejlődésnek köszönhetően alakult így.

Az azóta eltelt másfél hónapot utólag valószínűleg a román szuperhatalom bukásának időszakaként kerül majd be az eRepublik történelmébe. eMagyarország történelméhez a továbbiakban nem árt ismerni a nemzetközi eseményeket. A január óta eltelt időszakban az erománok kiterjesztették a fennhatóságukat olyan területekre, amelyeknek a játékban komoly gazdasági jelentősége van. A románok végső célja az volt, hogy megtörjék a PEACE ázsiai uralmát, ezen belül pedig hogy visszaszorítsák eIndonéziát, és elvegyék tőlük az eindiai birtokaikat, közben pedig megszerezzenek gazdaságilag nagyon fontos területeket. Az emagyar támadás az eukrajnai román területek ellen ebbe rondított bele, a kétfrontos harcot a románok nem bírták, majd május 14-én egy napon vesztették el a két legfontosabb nem saját területüket, ePodóliát, és Nyugat-eSzibériát. Ekkor eRománia kvázi összeomlott, holott katonailag korántsem semmisült meg, de eRománia kormányzata nem bírta elviselni a vereséget.

A következő időszakban aztán drámai változások kezdődtek a világpolitikában. A kezdeményezés az Atlantis szövetség kezéből átkerült a Peace-hez, ennek két fő oka volt. eRománia megszűnt nagyhatalomnak lenni, visszaszorult saját eredeti területeire. Ennek hatására nagyon sokan abbahagyták a játékot, nem tudtak valószínűleg veszíteni. Ezzel párhuzamosan az Atlantis maga is felbomlott, mivel az Atlantis-tag svédek megtámadták a szintén Atlantis-tag németeket, egy korábbi megállapodás be nem tartása miatt. És hogy miért váltottunk át hirtelen a nemzetközi politikára? Azért, mert eMagyarország ekkorra már az eRepublik második legnépesebb országává vált, egyedül az eUSA előzött meg minket lakosságszámban, de katonai erőt, és a gazdaság méretét nézve már lényegében a legerősebb állam voltunk. A nagy ellenség eRománia (ekkor már nem olyan nagy) be volt szorítva saját területére, és velük ellenséges országok vették körül, egy szövetségi rendszert alkotva - nem jelentettek a továbbiakban veszélyt.

A román háború lezárásával magyar kézen maradt két fontos orosz régió, (az eUrál és az Észak-eKaukázus) amelyeknek köszönhetően nem volt már szükség arra, hogy a fontos nyersanyagokat importáljuk. A háború végével ugyanakkor ismét felmerült, hogy merre tovább - a svéd-lengyel közös támadás eNémetország ellen adta meg a választ. Közben az új elnök Shaok lett (aki mostanság a blog.hu-t szemetelte tele linkekkel, hogy mindenki iratkozzon fel az eRepublikra), és amint a vészhelyzet elmúlt (a román megszállás), ismét megindult egymás marása a politikai "eliten" belül. A németek felszabadítását könnyedén, és sikerrel oldottuk meg francia és olasz szövetségeseinkkel, másik oldal nem volt igazán ellenfél. Ekkorra vált eMagyarország vitathatatlanul nagyhatalommá. A svéd háború után a szövetséges szerbek felszabadítása következett a horvát uralom alól. Ennek során történt meg az a lehetetlennel határos dolog, hogy eVajdaságot egyedül foglaltuk el 9 Atlantis -országgal szemben - ettől az eseménytől a románok komolyan megijedtek, hogy lehet hogy ez után eErdély következik..

De nem eErdély következett: a Peace következő célpontja a tengerentúl lett: kitört a III. világháború. Ez a háború azonban már egyértelműen terjeszkedő háború, szemben a korábbiakkal, ahol a Peace csak felszabadított megszállt országokat. Jelen pillanatban a háború fő hadszíntere eUSA és eKanada, szinte nincs olyan ország az evilágban, amely ne állna harcban, vagy közvetlenül, vagy valamelyik szövetségén keresztül. Az észak-eamerikai hadszíntéren kívül eUkrajnában (magyar-román front), eHorvátországban, eFranciaországban, eSkandináviában és Észak-eKoreában zajlanak az események. eKanadát eFranciaország támadja, míg eUSÁ-t eAlaszkán keresztül eOroszország. Természetesen mindkét ország szövetségesi segítséggel harcol, ott állunk mögöttük. Növelendő az Észak-eAmerikára nehezedő nyomást, új frontok is nyíltak: eIndonézia eHawaii, ePortugália a keleti part felöl támad, ezzel nehéz helyzetbe hozva eUSÁ-t. Nem állunk rosszul, de ellenfeleink erősek. Hogy mit hoz a jövő, az majd kiderül persze - de jelen pillanatban eMagyarország egy román játék nagyhatalma. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://toriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr431126004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalcifer 2009.07.27. 21:54:24

Én is eRepezem és ez a cikk nagyon ott van! KIRÁLY AZ EREPUBLIK!!

daniferi 2009.07.27. 22:50:01

Kicsit még lehetne pontosítani: Igazából Karnataka (indiai terület) ellen folyó román hadjárat már majdnem célba ért, s az mentette meg az indonéz barátainkat, hogy tőlünk nagyon sokan kiköltöztek oda harcolni. Bár még nem voltunk erősek, a létszámunk sokat segített.

dr. Pascal 2009.07.28. 07:59:21

én nem játszom, szóval én vagyok az a messziről ugató ember, aki azt mond amit akar, szóval:

ha jól értettem, az ehazánk nagyhatalmi státusát egy gimi, illetve pár index.hu-s cikk alapozta meg.
Nem lenne kézenfekvő ebből arra következtetni, hogy amennyiben más (nem e)országban is történik ilyen "toborzás", akkor a nagyhatalmi lufink kipukkan, mint az erománoknál?

Persze, tudom én, hogy a stabilizációs politikában közel sincs akkora poén, mint a hódításokban, de csodálkoztam h egyik 'felelős vezető' sem hozakodott elő ezzel az állásponttal (vagy csak a cikkben nem szerepelt)

Smile64 2009.07.28. 09:14:26

@dr. Pascal: Az hagyján, hogy a stabilizációs politikában nincs semmi poén. Sajnos az erep úgy van kitalálva, hogy a háború adja az egésznek az értelmét. A gazdasági modul túlságosan egyszerű, ennek következménye az, hogy a nem háborúzó országokban hamar visszaesik (ha épp össze nem omlik) a gazdaság. Egyszóval a játék szabályrendszeréből fakadóan háborúzni muszáj.

Guild 2009.07.28. 14:25:46

A harc is túlságosan egyszerű. Gyakorlatilag klikkelés. Úgy lehet benne valaki sikeres, hogy már sokat klikkelt, vagyis régóta játszik. Ezért is hagytam abba a játékot.
De gratulálok a magyar csapatnak a sikerekhez.

töriblog · http://toriblog.blog.hu 2009.07.28. 19:04:06

Erepublikos belső viták moderálva lesznek, egymás közt beszéljétek meg a vitás kérdéseket.

Quicksilver 2009.07.28. 23:55:49

A felület maga tényleg egyszerű. Ami izgalmassá tette (számomra) az a stratégia és a diplomácia volt, azaz egy hihetetlenül sokszínű és érdekes nemzetközi közösség.

daniferi 2009.07.29. 05:18:05

@dr. Pascal: Nem elég embereket toborozni, ott is kell tartani őket. Ez pedig a legegyszerűbben úgy megy, hogy legyen célja az országnak, ami viszont néha a vezetőkön múlik. Régen ez felszabadulás volt a román megszállás alól, most USA és Kanada leigázása :)

Veder1 2009.07.29. 15:18:25

ment a vote és a sub ;)

Prinz Eugen 2009.07.29. 16:28:15

Örülök ennek a cikknek, én még most is játszom, de sajnos koránt sincs rá annyi időm mint gimiben... Ja, és az MDMP eredetileg canon által alapított kommunista párt volt, amit én alakítottam át. A 2008 májusában megválasztott elnök alatt akár rám, akár ArCrimsonra gondoltok, mind2en türrösök voltunk, sőt osztálytársak. Hajrá Türr! Hajrá Pápa! Hajrá eMagyarország!;)

hami · http://toriblog.blog.hu 2009.07.29. 18:56:04

Szerintem a játék alapelképzelése nem volt rossz, de nincs benne semmi izgalmas, egy csomó mindent meg kellene még írni benne. És tetézi mindezt a rossz szerverháttér (gondolom nincs rá pénz, kell a haszon a tulajnak - ha egyáltalán van). A vezetőknek nyilván izgalmas az egész, de ez pár tíz, max. 100 ember országonként. Az egyetlen oka annak hogy nem hagytam abba, hogy van vagy 80 goldom.
Filóztam már azon, hogy szólni kéne pár php és java programozó haveromnak, hogy dobjunk össze egy jobbat.

mig8 (törölt) 2009.07.29. 20:52:37

Volt régebben egy Rizikó nevű stratégiai társasjáték. A neten ennek többféle változata is futott, flashben pl Dice Wars.

Szerintem az eRepublik ennek egy változata. Ha innen nézzük, Rizikó felturbósítva egy picit, hisz kétségtelen, hogy sokkal több lehetőség van benne az eredeti játékhoz képest. Az más kérdés, hogy lehetne rajta javítani...

töriblog · http://toriblog.blog.hu 2009.07.30. 21:08:36

@mig8: A rizikó alapvetően teljesen más, az egy szerencsejáték. Az erepen ennek nincs szerepe.
süti beállítások módosítása