hami 2009.10.17. 18:00

Kritika rovat

Kedves Olvasóközönségünk!

Először is nagyon örülünk annak, hogy egyre többen olvastok minket, és annak is, hogy már olyan helyeken is hivatkoznak ránk, amelyek a magyar média komoly tényezőinek számítanak, vagy éppen a szakma fontos képviselői (Index, Heti válasz, vagy éppen a Történelemtanárok Egyesülete). De most nem ezért írok röviden. 

Kaptunk egy felkérést, hogy írjunk kritikákat számítógépes játékokról, és némi tanakodás után úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk. A blogon eddig is jelentek meg kritikák történelmi vonatkozású játékokról, és az ezekre érkezett reakciók alapján azt látjuk, hogy a történelem iránt érdeklődők játszani is szoktak :) - tehát erre mindenképpen van igény.

Nem akarunk persze gamerbloggá válni, a fő profil megmarad, és nem fogja a történelmet az új rovat háttérbe szorítani - ezért az új rovat szombatonként fog posztokkal jelentkezni. A szokásos hétfő, és csütörtök 18:00 órás frissülés megmarad, emellett fog a kritika rovat szombatonként, szintén 18:00 órától frissülni - még az sem biztos, hogy minden héten. Akit tehát mindez nem érdekel, azok a szombati frissülést nyugodtan kihagyhatják. :)

Mikről lesz szó: a merítés némiképp ki fog bővülni, tehát bekerülhetnek kevéssé történelmi vonatkozású játékok, és már nem annyira új játékok is, ez utóbbiak abból az indíttatásból, hogy elképzelhető, hogy még sokan nem ismerik őket.

Tehát akkor a jövő héttől számíthattok szombati frissülésre is.

6 komment

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://toriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr811455303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.10.17. 23:32:26

Én benne vagyok :)
Megrendelésre írjátok? Természetesen feltételezem függetlenséget és őszinteséget. Azért kérdezem, mert akkor csak a legújabb cuccok jöhetnek szóba, holott van pár régebbi gyöngyszem is, mint pl. a Tropico, illetve az Europe 1400.

seventhson 2009.10.22. 09:43:10

Én is szívesen olvasnék játék kritikákat is mert a történészek is szívesen játszanak.:) És ha már szóba kerültek régebbi játékok, volna mit írni szerintem a cossacks néhány részéről vagy a civilization sorozat korábbi változatairól is.Illetve rengeteg van még, ha kifogynátok az ötletekből, hogy mely játékokról érdemes írni, csak szóljatok:)

lécci 2009.10.23. 18:32:18

"...nagyon örülünk annak, hogy egyre többen olvastok minket, és annak is, hogy már olyan helyeken is hivatkoznak ránk, amelyek a magyar média komoly tényezőinek számítanak, vagy éppen a szakma fontos képviselői (Index, Heti válasz, vagy éppen a Történelemtanárok Egyesülete)."

+ mától, látom a francia wiki is, a nemességszerző Sárközy Mihály szócikkének összeállítási munkálatai során.
fr.wikipedia.org/wiki/Discussion:Nagyb%C3%B3csai_S%C3%A1rk%C3%B6zy_Mih%C3%A1ly/Suppression

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.30. 13:42:09

@Lord_Valdez: hú, a Tropicot imádtam, bár túlzottan sok történelmi vonatkozás szerintem nincs benne azon a kevés háttérinformáción kívül:)

Gondolom a legfőbb merítés stratégiákból lesz, ugye?

Ianitorum Regalium Magister · http://regnihungariae.blog.hu/ 2009.10.30. 13:58:29

Érdemes megemlíteni a Victoriát is (www.gamestar.hu/jatek/victoria-empire-under-the-sun ) Jó kis játék,bár bonyolult. Csalásokkal meg könnyű (Pápai állammal elfoglaltam Franciaországot ;) )

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.10.30. 20:20:16

@danaz:
Való igaz, hogy főleg gazdaság menedzsment. Engem pl. a benne lévő történelmi háttér információ vett rá, hogy utána nézzek a Latin-Amerikai történelemnek. Pl. kíváncsi lettem, hogy miért nevezte a játék Perón-t moronic-nak.
Illetve Europe 1400 pedig (pár tökéletlenség mellett) szerintem remek korrajz. Amennyire egy játék képes lehet e téren azt kihozza.
süti beállítások módosítása