templomoslovagokborito___.jpgKedves
olvasóink,

örömmel – és nem minden büszkeség nélkül – szeretnénk felhívni figyelmeteket kiadónk legújabb sorozatára, mely a képzelt világok titkai helyett a valódi múltjába kalauzol, hogy a szakmaiság és az ismeretterjesztés legjobb hagyományainak szellemében fessen a szó konkrét és átvitt értelmében is színes képet az emberiség történetének legnevezetesebb harcosairól és harcoló alakulatairól.

A Nagy-Britanniában készülő, a világ számos országában két évtizede ismert és elismert Osprey sorozat a népszerű történelem iPhone-ja; stílusos, könnyen kezelhető és bőséges információforrás érdeklődők, hozzáértők és megszállottak számára egyaránt.

Noha minden korosztálynak ad valamit, és egyetlen népről – még rólunk, magyarokról sem – feledkezik meg, formulája nem is lehetne egyszerűbb. Végy egy szakértőt, akinek nem csak a tudása, a stílusa is megvan ahhoz, hogy kedvenc témáját mindenki számára érdekessé tegye. Válassz mellé egy elkötelezett grafikust, aki kész a múlt választott darabjait a kutatási eredmények és tárgyi emlékek alapján újrateremteni. Fűszerezd grafikákkal és térképekkel szükség szerint, és fejeld meg minden igényt kielégítő irodalomjegyzékkel. Légy olvasóbarát, elfogulatlan és közérthető. Bővítsd a kínálatot folyamatosan új kiadványokkal és sorozatokkal – röpke negyedszázad alatt nem csak megkerülhetetlen leszel, de hiánypótló is.

Akik ismernek bennünket, tudják: a Delta Vision mindig is szívesen fordult felderítetlen területek, új kihívások felé. A képzelt világokat, birodalmakat és háborúkat bemutató kiadványok és regényciklusok mellett régóta foglalkoztat bennünket egy történelmi szakkönyvsorozat összeállításának gondolata. Az Osprey nem az egyetlen, de meggyőződésünk szerint a legjobb választás azok számára, akik az ismeretszerzésben is a minőséget keresik.

Az első magyar nyelvű kötetet, A templomos lovagok a Harcosok szériába tartozik. Ez a sorozat – egy az Osprey
tucatnyi kiadványcsaládja közül – átfogóan ismerteti a valaha élt, mára legendásnak számító fegyverforgatók mindennapjait, képzésüket, taktikájukat, fegyverzetüket és szokásaikat. A kiadványok látványosak, de nem öncélúan azok; a képek közti űrt nem a napjainkban oly divatos, ismeretterjesztőnek álcázott vakszövegekkel töltik ki. Gondolkodó, érdeklődő és értő olvasóknak szánt valódi tudományos ismeretterjesztő művekről van szó – egyértelmű, de korántsem zavaró nyomatékkal a tudományoson. Nem „mindent" akarnak adni, hanem éppen eleget: aki beszerzi őket, mindent megtudhat, amit egy-egy téma kapcsán tudni érdemes.

A Harcosok magyar változatának következő köteteiben az egyiptomi Középbirodalom katonáit, az i.e. 100 és i.sz. 200 közötti fénykorát élő Róma gladiátorait, a vaskori kelta harcosokat, a szamurájok hadakozó asszonyait és a bronzkor görög harcosait mutatjuk be, de reményeink szerint számos – szó szerint több tucat – egyéb terület és kor fegyveresei is sorra kerülnek majd, a végvári vitézektől a konkvisztádorokon és a napóleoni háborúk medvebőr kucsmás gárdistáin át a XX.-XXI. század halálgyárainak idénymunkásaiig. Reméljük, hogy új sorozatunk kötetei elnyerik mindenki tetszését – azokét, akik forrásmunka gyanánt forgatják őket, és azokét is,
akiket „csupán" a szellemi időutazás szándéka vezet.

A magyar nyelvű Osprey kiadványok reményeink szerint a fiatalabb korosztályokat is meggyőzik majd arról,  hogy  a múlt sokkal érdekesebb annál, amilyennek a filmeken látszik... és legjobb formájában a fantasyn is könnyedén túltesz.

Jó utat és szerencsés visszatérést kívánnak a
kiadó munkatársai

A bejegyzés trackback címe:

https://toriblog.blog.hu/api/trackback/id/tr213424259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czelder Orbán 2011.11.30. 12:43:00

De dúrvaaa! Imádom az Osprey-t, de kétlem, hogy anyagilag megéri nekik magyarul kiadni a kiadványaikat.

Ráadásul a legtöbb füzetük letölthető nagyon sok helyről.

Minorkavidor 2011.11.30. 16:42:55

Harcosok széria? Ezek szerint lesz másfajta csoportosítás? Azok mik lesznek?

Az ismertetőből 2 fontos dolog kimaradt: az ár és az oldalszám.

Omár mollah 2011.12.01. 18:04:07

Ismerem a sorozatot, az illusztrációk valóban nagyon jók, de Isten ments, hogy magyarokat érintő témáról olvassatok tőlük.

Egyszer kezembe került az Austrian Frontier Troops című rész, és elképesztő, hogy mennyi szarvasbika nagyságú csúsztatás volt benne.

Remélem a magyar verziókat átírják egy picit, különben nem lesz nagy sikerük a hazai közönség előtt.

bloggerman77 2011.12.02. 08:09:59

Ha a jogokat adták át, akkor kötelező szó szerint lefordítani mindent, ha tetszik az a magyar olvasóközönségnek, ha nem.
Esetleg a magyar kiadó hozzáfűzhet a lábjegyzetben annyit, hogy a magyar történettudománynak a kérdésben ez és ez az álláspontja.

A briteknek mi nem vagyunk érdekesek, plusz a nemzeti ellenségeink az ő barátaik és hű fegyvertársaik két világháborúban is.

A Világtörténet 1914-1990 c. Oxford Unmiversití könyvben is pl. szó nem volt pl. az ország megcsonkításáról, Trianonról, tanácsköztársaságról, hanem a tanácsköztársaság harcai úgy voltak interpretálva (felvidéki hadjárat), hogy Mo. megtámadta Csehszlovákiát ill. magyar-román háború 1919 (tiszai offenzíva).

De itt legalább zárójelben beírhatta az Akadémiai Kiadó dőlt betűkkel az angol szöveg szó szerinti fordítása után a magyar álláspontot.

Az SH atlaszokban van olyan baromság, hogy a magyar déli vármegyékből, a bánságokból meg az észak-boszniai területekből van gyártva egy önálló ország Kingdom of Miklos Ujlaki néven... :))

bloggerman77 2011.12.02. 08:19:34

Amúgy volt az Osprey füzeteknek magyar koppintása, létezett is kettő megjelent füzet. Az egyik a Mátyás király hadserege c. füzet volt, a másik meg a 4-as honvédséggel foglalkozott.
De nem járt jobban a Militária Modell Magazin sem, ami 3 próbaszám és másfél évfolyam után szépen kimúlt. Pedig igényes újság volt, a Hadtörténetisek voltak a szerzői, de túl nagyot akartak azzal a lappal meríteni, meg túl korán jelent meg

rihiranta&rantasila 2011.12.04. 16:09:41

Maradjunk a történelemnél,vagy ha a blog profilt váltott-több hónapos hallgatás után-akkor sajnálva bár,de leszokom Rólatok (pedig,hogy vártam Szudán folytatását!)

Kaif · http://toriblog.blog.hu 2011.12.04. 22:09:42

@rihiranta&rantasila: Ez most azért került ki, mert ... hmm... hogy is mondjam... a blog szerkesztőségének van némi köze a kiadványhoz:) Konkrétabban elvállaltuk a fordítás szakmai lektorálását.

@bloggerman77: A kiadónak van joga függelékben a legújabb kutatási eredményeket hozzátenni - lesz oylan kötet, ahol bele fognak/ogunk nyúlni, az már látható

Minorkavidor 2011.12.05. 15:28:40

@Kaif:

Bocs, de még nem.

Még egy, nem a támához kapcsoló kérdés:
megszűnik a blog, mert 3-a hónapnyi kihagyások vannak?

Kaif · http://toriblog.blog.hu 2011.12.06. 13:55:10

@Minorkavidor: Hiba javítva, a cikkben, ha a linkre kattintasz, bejön a kiadó oldala, ott van minden fontos infó.

A blogról: megszűnni nem szűnik meg, csak alszik... A szerzők elfáradtak és/vagy nem érnek rá, vendégszerzők meg nem tülekednek. Egyelőre ez van, de igyekszünk:)

Foma85 2011.12.06. 15:44:50

@Kaif: Nagyon remélem, hogy nem szűnik meg, mert most fedeztem fel a blogot néhány hete, és nagyon élvezem a posztokat.

Harald Blåtand 2011.12.09. 20:54:05

@bloggerman77: Mondjuk Újlaki felvette a "Bosznia királya" címet, és kormányozta is pár évig a visszahódított területrészeket, úgyhogy annyira nem is nagy marhaság ez,bár azért térképen mint önálló államot nyilván nem kéne jelölni (pláne a jelek szerint egybevonva a bosnyák királyként, magyar királyi tisztviselőként, magyar földesúrként, és famíliája által közvetve uralt területeket).

Bandibacsi34 2021.10.11. 04:31:38

@Harald Blåtand:
@bloggerman77: Kicsit későn szólok hozza, de jobb mint soha. Sajnos ez a "magyar(?országi) történészek hibája. Rengeteg mindent le kellene forditani es egy tisztesseges politikatörténetet kiadni a magyar történelemről és nem csak a XX századról. A románok, de főleg a szlovákok(a cseheket, ukránokat nem tydom) fényévekre vannak tőlünk(televágták hazugságokkal a könyveiket). Talan ahol nehez hazudni(résztemakban) ott nem. De nalunk NINCS is. A középkorról Engel Pál irt könyvet. A nagy része társadalomtörténet és egy katyvasz(semmi konkrétum, dátumok, TÉNYEK stb.). 1526-1848 közöttről szinte semmi nincs. A Dualizmusrol van valami. Egy angol nem fog megtanulni magyarul es a kulfoldi szerzők angolul fognak olvasni nem magyarul. A kulfoldi "szakértők" (lasd anno trianon vagy az 1947 es békék stb stb előkészítői gardaja) a múltban és majd a jövőben ezekből fognak ismereteket szerezni. Csak egy pelda: az osztrákok nem tudnak arrol, hogy Hunyadi Mátyás kiraly valaha is elfoglalata volna Bécset. Vagyis ez számukra történelemhamisitas. A Wikipedia n nem is irnak erről(persze par szakerto biztos tudja a helyi tortenelem szakon). Ezert is kellene tobb ilyen sajat konyv akar angolul is kiadva. Az allambacsi penzen, ha veszteseges is, de a jövőben politikailag busasan megterulne. Pont Oxford /Cambridge ben vannak történészek, de felnek az igazsagot megirni mert kirughatjak őket ha szembemennek a mainstream gondolatokkal(amiket a csehek es romanok alaposan megalapoztak az 1880 as evektol kezdve).
Eleg lenne leforditani legalabb angolra a Szilágyi fele magyar nemzet tortenetet(a politikai reszeket, az 1895/1898as -os kiadas kb 18148 ig) mar az is hatalmas elorelepes lenne.
süti beállítások módosítása